Pernodflamberet rødfisk

Sådan gør du

  • 1 Skær skrællen af to af appelsinerne. Skær appelsinerne i tern.
  • 2 Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
  • 3 Skær fenniklerne i tykke både.
  • 4 Varm olien op på en pande, og svits fenniklerne i 4 min.
  • 5 Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden mellem fenniklerne, og steg, til de er gyldenbrune på den ene side.
  • 6 Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
  • 7 Tilsæt valnødder og appelsinsaft.
  • 8 Hæld pernod over retten, og sæt øjeblikkeligt ild til, så det flamberer (træk panden væk fra emhætten først!).
  • 9 Tilsæt fløden når ilden er gået ud, og lad retten simre i 4-5 min.
  • 10 Anret på tallerkener eller et fad, og servér med kogte kartofler og godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Pernodflamberet rødfisk

Tip

I stedet for rødfisk kan du anvende hellefisk, multe, havkat, pighvar, slethvar eller havtaske.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier