Perlehøne med citronconfit og couscous

Marokkanske husmødre er ikke karrige med mandler og rosiner i den daglige madlavning, og de konfiterede citroner går igen i rigtig mange retter. Tilsammen giver de en frisk, fint balanceret sødme.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200°. 
  • 2 Riv citronskal ned i en lille gryde. Drys 1 spsk salt over og kom 2 dl vand i. Kog op og sluk for varmen.
  • 3 Fordel mandler og rosiner i bunden af en bradepande.
  • 4 Skær perlehønebrysterne ud i 2-3 stykker.
  • 5 Kom citronsaft, olie, revet hvidløg, harissa og afdryppet citronskal i en skål. Vend nu perlehønebryster i blandingen.
  • 6 Læg kødet over mandler og rosiner, drys med salt, hæld 1 dl vand i bunden af formen og stil midt i ovnen. Bag retten i 25 min.
  • 7 Skær løgene i tynde skiver og steg dem sprøde i olie. 
  • 8 Tilbered couscous.
  • 9 Fordel løgene over retten og server med couscous.
  • {{recipeDoneText}} Perlehøne med citronconfit og couscous

Opskriften er udviklet af