Perlebyggrød med hjemmelavet smør og mørkt kanelsukker

Cremet og mættende alternativ til den klassiske risengrød. Den smager dejligt af mælk og korn, mens toppingen af hjemmelavet smør og brunt kanelsukker gør retten til en vinder, når kulden kommer snigende i de mørke måneder.

Sådan gør du

  • 1 Kom perlebyg og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i 2-3 min., og skru så ned til svag varme, og hæld mælken i.
  • 2 Lad grøden simre under låg i ca. 1-1½ time, til perlebyggen er mør og konsistensen lind og blød. Rør af og til, så den ikke brænder på. (Tjek konsistensen efter 45 min. Hvis den er meget tynd, så lad grøden simre uden låg de sidste 45 min.).
  • 3 Lav imens kanelsukkeret og det hjemmelavede smør. Rør muscovadosukker og kanel sammen til en ensartet blanding, og sæt det til side indtil servering.
  • 4 Pisk cremefraichen med en elpisker i ca. 7 min., til den skiller fuldstændigt til fedtklumper og en mælkebase. Hæld den i et osteklæde eller et rent viskestykke, og klem væden fra i en skål.
  • 5 Rør smørfedtet lindt, og smag til med salt. Sæt smørret på køl indtil servering.
  • 6 Smag perlegrøden til med salt, og server den rygende varm med brunt kanelsukker og hjemmelavet smør.
  • {{recipeDoneText}} Perlebyggrød med hjemmelavet smør og mørkt kanelsukker

Tip

Brug rester af perlegrøden til restedeller. Grøden smager også skønt toppet med friske bær og syltet ingefær.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier