Pepperonifrikadeller med kanel

Sådan gør du

  • 1 Kom kødet i en skål og tilsæt salt.
  • 2 Rør det godt sammen.
  • 3 Pil løget og riv det på den grove side af råkostjernet.
  • 4 Skær pepperonipølsen i små tern.
  • 5 Pil hvidløget og pres det.
  • 6

    Rør løg, pepperonipølse, hvidløg, peber, kanel, hvedemel, æg og mælk i kødet.

  • 7 Stegning: dyp en dessertske i et glas koldt vand.
  • 8 Tag farsen op på skeen og form en frikadelle.
  • 9 Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken.
  • 10 Kom halvdelen af smørret på en pande.
  • 11 Smelt smørret ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
  • 12 Læg halvdelen af frikadellerne på panden.
  • 13 Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
  • 14 Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  • 15 Tør panden af med køkkenrulle - det er en voksenopgave.
  • 16 Steg resten af frikadellerne på samme måde.
  • 17 Afkøl frikadellerne.
  • 18 Pak frikadellerne i film, 2-3 sammen i hver pakke.
  • 19 Skyl agurken og skær den i skiver.
  • 20 Pak agurkeskiverne i film, 3-4 skiver i hver pakke.
  • 21 Lav små gaver med en pakke frikadeller, 2 cherrytomater, 1 pakke rosiner, 4 mandler og en pakke agurk.
  • 22 Det hele pakkes ind i frokostpapir, og hvis man vil også i indpakningspapir.
  • 23 Bind et bånd omkring.
  • {{recipeDoneText}} Pepperonifrikadeller med kanel

Tip

Frikadellerne kan også serveres varme i en skål, og de øvrige ting stilles ved siden af i små skåle. Kanel kan udelades i farsen.
Frikadellerne er egnet til frysning. Frikadeller er gode i madpakken og kan desuden spises som middagsmad, fx med kartoffelsalat, salat eller stuvet hvidkål. Her er en ret, som er tænkt som en julegave, men den kan udmærket bruges hele året, hvem vil ikke altid gerne have en gave.

Opskriften er udviklet af