Penne all'arrabbiata

Det kan være svært udtale denne ret, men den er i hvert fald ikke svær at lave. God pasta, en spicy chiliolie, en sauce som er lavet på meget få ingredienser - og så er den hjemme. Husk at servere med en masse ost!

Sådan gør du

  • 1 Start med at opvarme ca. 5 spsk. af chili- og hvidløgsolien i en stor pande på middelvarme. Snit hvidløg og rødløg fint. Steg det på panden i ca. 3 min. Kom derefter tomaterne i og lad det hele simre i ca. 10 min. 
  • 2 Mens det simrer sæt da en gryde over med saltet vand og bring det i kog. Kog pastaen og si vandet fra, når det er al dente. Skyl i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. 
  • 3 Efter ca. 10 min tilføj da 1 tsk. rødvinseddike og lidt timian til tomatsaucen, og smag til med salt og peber. 
  • 4 En ny pande opvarmes med 2-3 spsk. chili-og hvidløgsolie ved middelvarme. Tilføj rasp og salvieblade. Raspen skal bare lige blive sprød og gylden og det samme med salvien. Tages derefter af varmen. 
  • 5 Kom den kogte penne pasta i tomatsaucen, som gerne skulle være kogt ind nu. Varm det kort op og så er det klar til servering.
  • 6 Servér evt. med lidt ekstra olie på toppen af retten sammen med de ristede salvieblade og raspen. Riv lidt parmesan ud over, hvis ønsket.
  • {{recipeDoneText}} Penne all'arrabbiata

Opskriften er udviklet af