Peberfrugtpesto med mandler

Energiinformation

  • Energi pr. portion 7071 Kj
  • Energi pr. portion 1690 Kcal
  • Protein 13 %
  • Kulhydrat 57 %
  • Fedt 30 %

Sådan gør du

  • 1

    Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner, og skær peberfrugterne i grove stykker.

  • 2

    Kom olivenolie i en gryde og steg peberfrugtstykkerne møre ved jævn varme i ca. 5 min. – tilsæt hvidløg, mandler og paprika, og lad det riste sammen i ca. 1 min. 

  • 3

    Hæld æbleeddike og vand ved. Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 min. ved svag varme.

  • 4

    Blend peberfrugt-pestoen sammen med revet parmesan, og krydr med salt, lidt chili eller cayennepeber, og evt. et par ekstra dråber eddike.

     

  • 5

    Hæld peberfrugtpestoen på glas med låg, og opbevar den i køleskabet – holdbarheden er 2-3 dage.

  • {{recipeDoneText}} Peberfrugtpesto med mandler

Tip

Brug peberfrugtpestoen til at smøre på rugbrød fx med skiver af kold kalve- eller okseculotte og frisk basilikum på toppen eller skiver af andet godt kød, som du har tilbage fra aftensmaden. Eller smør peberfrugtpestoen på ciabattabrød og lav skønne sandwich fx med kylling eller grillede grøntsager.

Opskriften er udviklet af