Peberculotte (Marsklands Okseculotte) med kartoffelmos

Madagaskarpeber er ikke for sarte sjæle. Men giv den chancen her og vær ikke nærig med den...

Sådan gør du

  • 1

    Sæt ovnen på 225 grader.

    Rids fedtlaget på kødet og drys med salt. Fordel halvdelen af peberkornene i bunden af en ildfast form, der passer til kødet. Læg kødet ovenpå.

    Fordel resten af peberet på kødet, mas det gerne lidt ind i fedtlaget. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Hæld brandy og 1 dl vand i bunden af formen. Skru ned til 175 grader og steg videre i ca. 35-40 minutter, indtil kernetemperaturen siger 62 grader (medium).

    Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt. Gem kogevandet.

    Kom kartofler og smør i en skål og mos. Tilsæt lidt kogevand. Vend parmesanosten i mosen og smag til med salt og peber.

    Server kødet med den gode brandy sky til mos og salat.

  • {{recipeDoneText}} Peberculotte (Marsklands Okseculotte) med kartoffelmos

Opskriften er udviklet af