Peberculotte (Marsklands Okseculotte) med kartoffelmos

Madagaskarpeber er ikke for sarte sjæle. Men giv den chancen her og vær ikke nærig med den...

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader.  
  • 2 Rids fedtlaget på kødet og drys med salt. Fordel halvdelen af peberkornene i bunden af en ildfast form, der passer til kødet. Læg kødet ovenpå.  
  • 3 Fordel resten af peberet på kødet, mas det gerne lidt ind i fedtlaget. Stik et stegetermometer i kødet.
  • 4 Brun kødet i 15-20 minutter.
  • 5 Hæld brandy og 1 dl vand i bunden af formen. Skru ned til 175 grader og steg videre i ca. 35-40 minutter, indtil kernetemperaturen siger 62 grader (medium).  
  • 6 Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt. Gem kogevandet.  
  • 7 Kom kartofler og smør i en skål og mos. Tilsæt lidt kogevand. Vend parmesanosten i mosen og smag til med salt og peber.  
  • 8 Server kødet med den gode brandy sky til mos og salat.
  • {{recipeDoneText}} Peberculotte (Marsklands Okseculotte) med kartoffelmos

Opskriften er udviklet af