Paté med brød og pickles

Paté laver du dagen før, for den skal have lov at trække i køleskab natten over. Server til brød og pickles.

Sådan gør du

  • 1 Skær kyllingelever i mindre stykker, og kom dem i en skål.
  • 2 Bland tør sherry eller vermouth, hvidløg og timian i, og vend rundt. Sæt skålen i køleskabet.
  • 3 Hak svampene groft, og svits dem i smør på en pande. Lad dem køle af.
  • 4 Kom fars, æg, fløde og afkølede svampe i en skål, og rør rundt. Krydr med salt og peber. Vend til sidst marinade og kyllingelever i.
  • 5 Hæld farsen i en rugbrødsform foret med bagepapir. Stik laurbærblade i toppen af farsen.
  • 6 Bag midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  • 7 Tag patéen ud, og lad den køle helt.
  • 8 Den væde, der er i formen, skal du ikke hælde fra, den opsuges af patéen i løbet af natten. Der kan dog være lidt udtræk af protein på kanten. Det er ikke så pænt, men nemt at fjerne med en ske, før du serverer patéen.  
  • 9 Kilde: Krydderiet 4, 2005
  • {{recipeDoneText}} Paté med brød og pickles

Opskriften er udviklet af