Pasta med spinat, kikærter og persillepesto

Nøglehulsmærket opskrift

Sådan gør du

  • 1 Skær løget i små tern. Kog løget i vand tilsat ½ tsk salt i 3-4 min. Skyl spinaten grundigt. Tag evt. en håndfuld blade fra til pynt. Kom spinaten i gryden til løgene sammen med afdryppede kikærter. Kog retten et par min. til spinaten falder sammen. Afdryp i en sigte.
  • 2 Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Afdryp den i en sigte.
  • 3 Skyl persillen grundigt, kom den i blenderen sammen med tern af parmesanost, hasselnødder, hvidløg, eddike, olie, 1 tsk salt og peber. Blend pestoen jævn.
  • 4 Vend pestoen i pasta og spinatblandingen. Fordel halve cherrytomater over. Pynt evt. med friske spinatblade.
  • {{recipeDoneText}} Pasta med spinat, kikærter og persillepesto

Tip

Du kan bruge tørrede kikærter. Udblød 100 g kikærter 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med ½ tsk ekstra salt, hvis du bruger de hjemmekogte, da kikærter fra dåse er tilsat salt. Brug evt. 10 spsk eller 1½ dl pesto.

Opskriften er udviklet af