Pasta med smør, ost og peber

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 26 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 670 kcal
  • Fedtenergi 25 %

Sådan gør du

  • 1

    Kog pastaen iflg. emballagens anvisning.

  • 2

    Riv parmesanosten fint.

  • 3

    Hæld pastaen op i et dørslag, gem 0,5 dl af kogevandet.

  • 4

    Kom smør i den varme gryde. Lad den smelte, kom den varme pasta, kogevand, parmesan og peber i gryden og rør til pastaen er cremet af osten. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Anret straks pastaen, gerne i lune tallerkner, og giv portionerne et ekstra kværn peber.

     

  • {{recipeDoneText}} Pasta med smør, ost og peber

Tip

Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

Opskriften er udviklet af