Pasta med kyllingeragout og svampe

En fyldig og varmende efterårsret, som passer sig selv på komfuret. Skal det være ekstra luksus, så brug andelår i stedet for kyllingelår.

Sådan gør du

  • 1 Varm olien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
  • 2 Tag lårene op, og kom skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 min., til løgene er klare.
  • 3 Hæld tomatpassata, balsamico og rosmarin ved grøntsagerne. Knus de tørrede svampe, og drys dem i.
  • 4 Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme og under låg, i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet (bruges overlår, så beregn 1 1⁄2 time).
  • 5 Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
  • 6 Tag skindet af lårene, og kassér det. Træk kødet af lårene med en gaffel, og kom det herefter tilbage i gryden sammen med mælken. Lad simre videre på lav varme.
  • 7 Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
  • 8 Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 2 min. mindre for ekstra bid).
  • 9 Hæld vandet fra pastaen (gem gerne 2 dl til saucen, hvis den mangler væske).
  • 10 Vend pastaen i den varme ragout (tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk).
  • 11 Server straks retten i dybe tallerkener dryppet med god olivenolie og drysset med parmesan.
  • {{recipeDoneText}} Pasta med kyllingeragout og svampe

Tip

Gør retten mere grøn ved at tilsætte ca. 200 g rodfrugter, f.eks. selleri eller gulerod i små tern i pkt. 2. Server gerne en grøn salat med syrlig dressing eller bitre salater, f.eks. radicchio til retten.

Opskriften er udviklet af