Pasta med broccoli og pinjekerner

Med denne opskrift får du masser af grøntsager fra bunden af madpyramiden, fuldkornspasta fra midten, og lidt ost og olivenolie fra toppen.

Sådan gør du

  • 1 Læg rosinerne i blød i lunkent vand, til de skal bruges.
  • 2 Rist pinjekernerne.
  • 3 Varm halvdelen af olien i en gryde ved jævn varme.
  • 4 Svits løget gennemsigtigt.
  • 5 Tilsæt tomaterne og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
  • 6 Læg låg på og kog i ½ time.
  • 7 Dels imens broccolien i buketter og stængler.
  • 8 Skræl og snit stænglerne i 1 cm tykke skiver.
  • 9 Kom stænglerne i en gryde kogende vand sammen med pastaen og kog al dente.
  • 10 Mos ansjosfileterne og svits dem let sammen med hvidløg i resten af olivenolien til hvidløget dufter.
  • 11 Kom det i tomatsaucen.
  • 12 Afdryp rosiner.
  • 13 Vend rosiner og broccolibuketter i og kog i 3-5 minutter ved svag varme under jævnlig omrøring – broccolien skal være al dente.
  • 14 Hæld saucen over den færdige pasta og bland godt.
  • 15 Drys reven parmesan og ristede pinjekerner over retten.
  • {{recipeDoneText}} Pasta med broccoli og pinjekerner

Opskriften er udviklet af