Pasta med basilikum, smør og parmesanost

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 25 g.
  • Fedt 7 g.
  • Energifor./ pers 739 kcal
  • Fedtenergi 35 %

Sådan gør du

  • 1

    Kog pastaen. Hæld pastaen i et dørslag.

  • 2

    Imens hakkes basilikum ultra fint.

  • 3

    Kom olie og smør i den varme gryde. Vend pastaen godt i gryden og kom basilikum, parmesanost og friskkværnet peber i.

  • 4

    Vend godt, og anret pastaen, gerne i lune skåle.

  • {{recipeDoneText}} Pasta med basilikum, smør og parmesanost

Tip

Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

Opskriften er udviklet af