Pasta med bacon, tomat og chili

Pasta med bacon, tomat og chili

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 19 g.
  • Fedt 1 g.
  • Energifor./ pers 493 kcal
  • Fedtenergi 14 %
  • 1

    Beskrivelse

    Steg bacontern gyldne og fedtafsmeltede. Læg dem først i en sigte, og bagefter på fedtsugende papir.

  • 2

    Kog pastaen iflg. emballagens anvisning.

  • 3

    Skær løget i fine tern. Steg disse bløde og blanke i olivenolie.

  • 4

    Kom chili ved. Kom de hakkede tomater i. Lad saucen simre, kom hvidvin i og lad den simre videre. Kom bacon i og smag saucen til.

  • 5

    Hæld pastaen op i et dørslag og kom saucen ned i den varme gryde sammen med pasta og parmesanost. Vend godt og smag til med salt og peber.

     

  • Så er det spisetid! Pasta med bacon, tomat og chili

Tip

Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

Opskriften er udviklet af