Energiinformation

  • Protein 8 g.
  • Kulhydrater 23 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 580 kcal
  • Fedtenergi 25 %

Sådan gør du

  • 1

    Steg bacon gyldent og læg det først i en sigte, herefter på fedtsugende papir.

  • 2

    Kog pastaen efter emballagens anvisning.

  • 3

    Hæld pastaen i et dørslag, og når vandet er løbet fra, hældes den tilbage i den varme gryde med æg, bacon, ost og peber. Vend godt.

  • {{recipeDoneText}} Pasta carbonara

Tip

Er der peccorino på hylden, så lad halvdelen være peccorino ost. Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor. Spis en enkel grøn salat til pastaretten.

Opskriften er udviklet af