Parmesandressing til den grønne salat

Vend den med hele blade af hjertesalalat og drys med krydderurter og tynde radiseskiver. Kan også bruges som dip i sandwich

Sådan gør du

  • 1

    Basismayo

    Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.  
  • 2 Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  • 3 Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  • 4 Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  • 5 Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.  
  • 6 Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.  
  • 7

    Parmesandressing

    Rør mayonnaise sammen med parmesanost, hvidløg og sennep. Smag til med eddike, peber og evt. ekstra parmesanost.  
  • 8 Juster evt. konsistensen med 1 skefuld vand, hvis dressingen er for tyk.  
  • 9 Kom dressingen i bunden af salatskålen. Kom salatblade mv. oveni, og vend dem rundt, til de er dækket med et tyndt lag dressing.   
  • {{recipeDoneText}} Parmesandressing til den grønne salat

Tip

Dressingen kan også bruges som dip til bagte og rå grøntsager samt til smørelse i sandwich.  

 

Opskriften er udviklet af