Panna cotta med syltede kirsebær

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 17 g.
  • Fedt 22 g.
  • Energifor./ pers 470 kcal
  • Fedtenergi 72 %

Sådan gør du

  • 1

    Kom fløden i en gryde. Del vaniljestangen på langs og på midten på tværs. Skrab kornene ud og kom korn og tomme vaniljestænger og sukker i fløden. Kog fløden op, skru ned for varmen, så den kun lige simrer – i 15 minutter.

  • 2

    Kom husblas i en skål med vand. Efter 10 minutters opblødning, vrides husblas let og løftes over i en skål, der står i vandbad i en gryde. Her smeltes husblas. Tag fløden af blusset. Tag skålen med smeltet husblas op af vandbadet. Lad begge dele stå til afkøling i 5 minutter.

  • 3

    Pisk nu manuelt med et piskeris i fløden, mens den smeltede husblas hældes i i en tynd stråle.

  • 4

    Skyl 6 forme (porcelæn eller eengangs aluminiumsforme) i koldt vand. Og hæld fløden i de 6 skåle. Lad skålene stå til væsken er endnu mere afkølet. Kom film på hver skål og stil disse i køleskabet i min. 4 timer.

  • 5

    Skær med en urtekniv rundt i kanten af skålene eller formene. Overrisl bunden og lidt af siderne af skålene/formene med varmt vand, ganske kort tid. Vend panna cotta ud på en tallerken. Anret med syltede kirsebær.

  • {{recipeDoneText}} Panna cotta med syltede kirsebær

Tip

Hvis panna cotta er alternativ til risalamande, kan der gemmes en smuttet mandel i en af portionerne, ved at stikke mandelen forsigtigt ned i buddingen, inden den vendes ud på tallerkenen, fra oversiden, som jo bliver undersiden, når den er vendt ud.

Opskriften er udviklet af