Sådan gør du

  • 1 Rør æg og sukker sammen i en skål. 
  • 2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene i skålen og vend også appelsin - og citronskal heri. 
  • 3 Tilsæt derefter mel, smeltet smør og mælk og rør det hele til en pandekagedej. Lad derefter den færdige dej hvile i 20 minutter. 
  • 4 Kom smør på panden og steg dine pandekager. Kom kun smør på panden første gange og husk ikke at bruge for meget dej. Claus Holm bruger lidt under en dl. dej pr. pandekage. 
  • 5

    Appelsinmarmelade

    Skær en appelsin i små stykker og steg disse på panden. Tilsæt derefter appelsinsaft, honning, æblesirup og Grand Marnier. Når saften begynder at karamelisere, er den klar til at blive hældt over pandekagerne. 
  • 6

    Skyr

    Vend skyr med kakaonibs, finthakket chokolade og æblesirup. 
  • 7 Servér de lune pandekager med appelsinmarmeladen fra panden og den syrlige skyr. Riv gerne lidt appelsinskal over. 
  • {{recipeDoneText}} Pandekager

Opskriften er udviklet af