Pandekager smager så fuglene synger. Der findes mange forskellige versioner, men her er vores bud på en god pandekageopskrift, du kan bage over bål eller trangia på din skovtur!

Sådan gør du

  • 1 Evt. hjemmefra: Bland alle de tørre ingredienser i en frysepose.
  • 2 På turen:Hæld pandekagemiksen i en gryde og slå æggene ud heri.
  • 3 Rør blandingen godt sammen og tilsæt mælken lidt ad gangen for at undgå klumper.
  • 4 Steg pandekagerne (8-10 stk.) gyldne i smør eller olie på en pande over middel varme.
  • 5 Drys med sukker eller anden topping og spis pandekagerne lune og nybagte.
  • {{recipeDoneText}} Pandekager

Tip

Hvis du skal lave pandekager i skoven kan det være en udfordring, at medbringe hele æg på turen. Pak æggene godt med køkkenrulle eller et viskestykke i en vandflaske eller en plastbeholder. Så undgår du, at de går i stykker og tasken flyder med æggesnaps.

Du kan udelade sukker og krydderier, og spise pandekagerne til frokost med f.eks. rygeost og friske radiser.

Vi anbefaler dog at spise pandekagerne som morgenmad med friske bær, lidt honning og skyr, eller at bruge dem som en del af en nem aftensmad. Du kan også gemme resten af pandekagerne til snack dagen efter eller servere dem som dessert, når du får gæster.

Prøv at servere dem med is til dine gæster - det vil du ikke fortryde. Du kan finde en masse lækre opskrifter på is lige her: 

https://opskrifter.coop.dk/temaer/friske-fristelser-med-is

Opskriften er udviklet af