Panang karry med oksekød og ris

Panang karry er uden tvivl min favorit blandt alle de karryer, jeg til dato har sat til livs. Ulig andre karryer, benyttes der her tørrede chilipebere, som skal udblødes i vand inden brug. Du kan bruge skært kød i den hurtige version eller mere utraditionelle udskæringer som eksempelvis shortribs, hvis du har tålmodighed til at lade kødet simre i et par timer.

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i tynde skiver og limeblade i strimler – kassér stænglen i midten. Skær enderne af bønnerne og skær dem i mindre stykker.
  • 2 Sautér karrypastaen i olie i en wok eller gryde og tilsæt derefter kødet. Brun grundigt på alle sider og tilsæt kokosmælk (gem en smule af den fede del til pynt), limeblade (gem også lidt til pynt), sukker og fiskesauce. 
  • 3 Bring i kog og lad det simre stille og roligt til kødet er mørt. Simretiden afhænger af den type kød du har brugt. Lad de grønne bønner simre med de sidste 5 minutter. 
  • 4 Bliver saucen for tyk, kan man tilsætte en smule vand. Smag til med ekstra fiskesauce og sukker hvis nødvendigt og pynt med kokosmælk, chili og limeblade i strimler. Servér med jasminris.
  • {{recipeDoneText}} Panang karry med oksekød og ris

Tip

Karrypasta: https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/panang-karrypasta-9318

Opskriften er udviklet af