Pakistansk karry med blomkål og ærter

Pakistansk karry med blomkål og ærter

Indiske og pakistanske grøntsagskarryretter kaldes ofte for ‘subzi’ (grøntsager). Denne ‘subzi’ med ‘bid’ i kan også laves fx med porrer og gulerødder. Opskriften er fra kogebogen "Karry" af Hanne Holm. Foto: Torsten Graae
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgternene gyldne heri. Tilsæt hvidløg og ingefær og lidt efter tomattern og resten af krydderierne. Skru lidt ned for blusset, hæld 1 dl vand ved og lad blandingen koge et par minutter. Kom blomkålsbuketterne og endnu ca. 1 dl vand i gryden, rør rundt og læg låg på. Lad retten småkoge i 8-10 minutter, eller til blomkålen er mør. Kom til sidst ærterne i retten og varm igennem. Smag til med chilipulver og salt.
  • 2 Drys med korianderblade og servér med chutney, ris og eventuelt lune naan-brød.
  • Så er det spisetid! Pakistansk karry med blomkål og ærter

Opskriften er udviklet af