Pain au chocolat
Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Rør gæren ud i mælken, og kom sukker og let pisket æg heri.
  • 2 Rør melet heri, indtil du har en smidig, let klæg dej.
  • 3 Rul ud til en firkant på cirka 35x45 cm.
  • 4 Skær halvdelen af smørret i helt tynde skiver. Brug en osteskærer.
  • 5 Dæk to tredjedele af dejen med smørret. Fold dejen uden smør ind over smørret, så der dannes tre lag dej. Rul ud igen, og gentag.
  • 6 Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet 30 minutter.
  • 7 Rul ud til 35x45 cm, og skær i 16 ruder.
  • 8 Skær eller bræk chokoladen i aflange stykker, og læg stykkerne på hvert stykke dej. Rul dejen sammen, og læg den på bagepapir.
  • 9 Læg et viskestykke henover, og lad rullerne efterhæve i 30 minutter.
  • 10 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 11 Pensl brødene med vand, hvis du vil drysse med mandelflager.
  • 12 Sæt dem ind i ovnen, og skru straks ovnen ned til 200 grader.
  • 13 Bag brødene gyldne og sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter.
  • 14 Afkøl brødene på rist, og server dem lune.
  • Så er det spisetid! Pain au chocolat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier