Pæretærte med marcipan og chokoladeskum

Du kender sikkert den franske dessert ”Pærer Belle Helene”, der består af kogte pærer med chokolade-sauce og vanilje is, pyntet med hakkede mandler. Den er god, og derfor har jeg lavet en pæretærte-udgave af den – glæd dig til en saftig mazarinbund, pocherede pærer med vanilje og cremet chokoladeskum på toppen. Den lækre pæretærte med chokoladeskum er blevet en dessert-favorit her hjemme.

Sådan gør du

  • 1

    Kagebund

    Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. 
  • 2 Pisk blødt smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æg i. Rør til sidst mel i dejen. 
  • 3 Kom dejen i en form (16 cm) foret med bagepapir eller smurt/sprayet med fedtstof. Bag mazarinkagen i ca. 35-40 min ved 175 grader alm. ovn.
  • 4

    Chokoladeskum

    Varm fløden op til kogepunktet – rør chokoladen i. Lad gryden stå på kogepladen ved svag varme, indtil fløden og chokoladen er godt blandet sammen – rør i hele tiden. Sæt chokoladefløden i køleskabet i mindst to timer Pisk chokoladefløden til let skum – pas på, du ikke pisker for meget!
  • 5

    Pærefyld

    Kog vand, sukker, vaniljekorn + stang og citronsaft op i en gryde. Skræl pærerne og kom dem i sukkerlagen. Kog pærerne møre i lagen – ca. 25 minutter. Lad pærerne ligge i lagen, til de er helt kolde.
  • 6 Halver de porcherede pærer – fjern kærnerne. Læg de halve pærer på den kolde mazarinbund. Fordel let pisket chokoladeskum over pærerne. 
  • 7 Pynt kagen med hvide chokoladespåner og sølvstøv.
  • {{recipeDoneText}} Pæretærte med marcipan og chokoladeskum

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier