Pæretærte med marcipan og kanel

Sådan gør du

  • 1 Skær det kolde smør i små tern og bland smørret med mel, flormelis og salt i en skål.
  • 2 Smørret smuldres ud i melet med fingrene.
  • 3 Tilsæt æggeblomme og vand og tryk dejen sammen med håndfladerne.
  • 4 Ælt den så kortvarigt som muligt, det giver det bedste resultat.
  • 5 Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet 1 time.
  • 6

    Fyldet:

    Det letteste er at køre marcipan, æg, flormelis og fløde sammen i foodprocessoren ellers med en elpisker.
  • 7 Pærerne skrælles, skæres i både, og drysses med stødt kanel og sukker.
  • 8 Drys mel på bordet og rul mørdejen ud.
  • 9 Kom dejen i en tærteform, smør fyldet ud på dejen, og placer pærestykkerne ovenpå og tryk dem let ned i dejen.
  • 10 Bag tærten ved 200 grader i 25-30 minutter.
  • 11 Cremen røres sammen: bland skyr, vanille og flormelis og vend til sidst let pisket flødeskum i.
  • {{recipeDoneText}} Pæretærte med marcipan og kanel

Opskriften er udviklet af