Smid for guds skyld ikke overskydende portvinslage ud. Den er herlig at dryppe over bær, frugt og is i de kommende dage.

Sådan gør du

  • 1 Kom portvin og sukker i en gryde, der netop kan indeholde de fire pærer. Kog op. Flæk vaniljestangen, og kom korn og stang i gryden.
  • 2 Skræl pærerne, men behold stilken. Skær lidt af bunden fra, så pæren kan stå af sig selv, når den serveres. Sænk pærerne ned i portvinen. Hæld vand ved, så pærerne dækkes helt. Læg låg på, og lad dem simre i 20 minutter.
  • 3 Tag pærerne op, og læg i et sylteglas sammen med vaniljen. Hæld den hede lage ved, og sæt låg på. Hvis noget af pæren stikker op over lagen, må du lægge en lille plastikskål over, som holder den nede.
  • 4 Når glasset med pærer i lage er afkølet, stilles det i køleskabet natten over eller i to-tre dage.  
  • 5 Tag pærerne op, og sæt på tallerkenen. Drys mandler henover, og servér til en god kop kaffe.
  • {{recipeDoneText}} Pærer i portvin

Opskriften er udviklet af