Pålægsdag
Pålægsdag! Find rugbrød og pålæg frem og lad familiens medlemmer smøre deres egen mad. Opskriften er til to børn og to voksne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Ristet rugbrød med makrelsalat:

    Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
  • 2 Skyl tomaterne og skær dem i skiver
  • 3 Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
  • 4 Pil løg og skær det i tynde skiver
  • 5 Hak chilien helt fint
  • 6 Skyl salaten og pluk den groft
  • 7 Kom skiver at tomat på rugbrødet. Krydr med lidt salt og peber
  • 8 Bland makrel i tomat med skyr, gulerødder og chili på brødet
  • 9 Kom løg og lidt frisk salat på toppen
  • 10 Server 1 stykke rugbrød med makrel til hver person
  • 11

    Rugbrød med kartofler og hasselnødder:

    Læg rugbrød på en brødrister og rist det på begge sider
  • 12 Skær de kogte kartofler i skiver
  • 13 Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
  • 14 Tænd for blusset, og rist nødderne til de er gyldne
  • 15 Hak nødderne groft
  • 16 Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver
  • 17 Skyl krydderurten
  • 18 Smør rugbrød med et tyndt lag sennep
  • 19 Læg kartofler og radiser på brødet
  • 20 Kom mayonnaise på og drys med hasselnødder
  • 21 Pynt med friske krydderurter
  • 22 Pr barn: 1 stykke med makrel, ½ stykke med kartoffel og 1 æble
  • 23 Pr voksen: 1 stykke med makrel, 1 ½ stykke med rugbrød med kartoffel og 1 æble
  • {{recipeDoneText}} Pålægsdag

Opskriften er udviklet af