Ovnstegte fodboldfrikadeller med stegte grøntsager

Spis groft brød til frikadellerne. Gerne brød, der er bagt med masser af grøntsager. Steg evt. frikadellerne på panden i lidt fedtstof, hvis I vil have dem mere sprøde; i ovnen får de mere konsistens som kødboller.

Sådan gør du

  • 1 Stegetid: 15-20 min. ved 250°
  • 2 Klem saften ud af æblerne – gem ca. 1 dl æblesaft til de stegte grøntsager.
  • 3 Kom løg og mælk i en stor skål og hak løgene fint med en stavblender.
  • 4 Løgene kan også hakkes med en kniv, inden de kommes i mælken.
  • 5 Tilsæt resten af ingredienserne og rør farsen godt.
  • 6 Farsen skal være ret fast – tilsæt evt. lidt ekstra havregryn.
  • 7 Form ca. 30 frikadeller (en god spiseskefuld fars pr. frikadelle) og læg dem på en plade med bagepapir.
  • 8 Steg frikadellerne midt i ovnen – vend dem efter ca. 10 min.
  • 9 Lad smør og olie blive varmt i en sauterpande.  
  • 10 Steg hvidkål og porrer under omrøring i ca. 1 min.  
  • 11 Tilsæt æbler, salt og peber.
  • 12 Steg grøntsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min.    
  • 13 Vend æblesaften i, varm igennem og smag til.
  • {{recipeDoneText}} Ovnstegte fodboldfrikadeller med stegte grøntsager

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier