Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad

Herlig, rustik sensommer/efterårsmad til dig og din familie. Vi laver både roastbeef og rodfrugter i ovnen.

Sådan gør du

  • 1 Sæt varmluftsovnen på 225 grader.
  • 2 Skær kartofler og grøntsager i mindre, ca. 2 cm brede stykker.
  • 3 Fordel dem i bunden af en bradepande.
  • 4 Vend rodfrugterne med salt og peber.
  • 5 Bland vin, fløde og peberrod i en skål.
  • 6 Hæld over grøntsagerne.
  • 7 Stil fadet i ovnen i ca. 45 minutter.
  • 8 Krydr roastbeefen med salt og peber og gnid den i olie.
  • 9 Læg roastbeefen i en bradepande og stik stegetermometeret ind i centrum af kødet.
  • 10 Sæt kødet i ovnen i ca. 20 minutter, indtil temperaturen viser det, du ønsker.
  • 11 Hvis du ønsker, at din roastbeef skal være rosa, tager du den ud af ovnen, når centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 12 Gennemstegt er den ved 65-68 grader.
  • 13 Server kødet skåret i tynde skiver med grøntager og sauce – gerne dekoreret med blade fra sellerien.
  • {{recipeDoneText}} Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad

Opskriften er udviklet af