Ovnstegt roastbeef
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Fjern sener og hinder på kødet og snør det fast sammen med kødsnor.
  • 2 Gnid det med salt og peber.
  • 3 Sæt evt. et stegetermometer i kødet.
  • 4 Læg kødet på risten over bradepanden eller i et ovnfast fad med evt. fedtsiden opad.
  • 5 Traditionel stegning: Brun roastbeefen ved 250 grader i ca. 10 min.
  • 6 Dæmp varmen til 160 grader og steg den 0,50-0,75 time.
  • 7 Et kødtermometer i stegens midte skal vise 55-58 grader, hvis den skal være rød i midten, 60-64 grader let rosa og 65-68 grader gennemstegt. Tag roasbeefen ud af ovnen og lad den stå nogle minutter, inden der skæres af den.
  • 8 Fjern kødsnoren og skær kødet i tynde skiver.
  • 9 Servér bagte kartofler eller pommes frites og grønne bønner til.
  • 10 Béarnaisesauce er også godt tilbehør.
  • 11 Variationer:
  • 12 Grydestegt roastbeef:
  • 13 Gnid kødet med salt og peber og brun det på alle sider i smør og/eller olie i en stegegryde.
  • 14 Dæmp varmen og steg roastbeefen 12-15 min. på hver side under låg ved jævn varme.
  • 15 Langtidsstegt roastbeef:
  • 16 Gnid kødet med salt og brun det godt på alle sider på en pande.
  • 17 Læg stegen i en lille bradepande.
  • 18 Sæt den i ovnen ved ca. 100 grader.
  • 19 Steg kødet ca. 1,25-1,50 time, til et kødtermometer i stegens midte viser ca. 60 grader.
  • {{recipeDoneText}} Ovnstegt roastbeef

Opskriften er udviklet af