Ovenpandekagen her laves uden sukker, så den kan spises som både madbrød eller dessert. Knust kardemomme er en mulighed som krydderi i dejen.

Sådan gør du

  • 1 Kom mel og halvdelen af mælken i en skål og pisk til en jævn dej.
  • 2 Pisk æggene i et ad gangen og pisk resten af mælken, smørret og lidt salt i.
  • 3 Smør en lille bradepande ca. 25x35 cm (vi brugte engangsalufolieform til 2,4 l) og hæld dejen heri.
  • 4 Bag pandekagen, til den er fin og gylden, i 225 grader i ca. 20 minutter.
  • 5 Server pandekagen varm eller lun, gerne fra formen.
  • {{recipeDoneText}} Ovnpandekage

Tip

TIP: Dejen hældes i en smurt form og bages i ovnen. Du får en lidt tykkere pandekage, som smager herligt med hyben eller blåbærmarmelade. Eller flødeskum og bær, hvis det skal være mere dessertagtigt. 

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier