Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 180 grader C.
  • 2 Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk olie, og krydr med salt og peber.
  • 3 Bag rødtungerne 10 min. i ovnen.
  • 4 Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
  • 5 Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem starks af under koldt vand.
  • 6 Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
  • 7 Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
  • 8 Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
  • 9 Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.
  • 10 Servér med frisk pasta og en stor skål salat.
  • {{recipeDoneText}} Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Tip

I stedet for rødtunge kan du anvende filet af torsk, sej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, skærising, skrubbe, havkat, havtaske, hellefisk eller rødfisk.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier