Ovnbagt ørred med krydderurter

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Hak halvdelen af dilden.
  • 3 Riv skallen af citronen.
  • 4 Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde eller lign., og smag til med salt og peber.
  • 5 Skær fennikel i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
  • 6 Læg ørreden oven på fennikelen.
  • 7 Skær 4-5 snit på overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
  • 8 Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.
  • 9 Skær resten af citronen i skiver, og læg i bugen på ørreden sammen med resten af dilden.
  • 10 Bag ørreden 25-30 min. i ovnen.
  • 11 Servér ørreden med fennikel, kogte kartofler, dampede friske asparges, citrondressingen og godt brød. I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks, f.eks. fra frost.
  • {{recipeDoneText}} Ovnbagt ørred med krydderurter

Tip

I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks, f.eks. fra frost.

Opskriften er udviklet af