Ossobuco med rodfrugtmos

Til 2 voksne og 2 børn

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Alkohol 6 %
  • Energi 670 Kj
  • Fedt 28 %
  • Kulhydrat 38 %
  • Protein 28 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 170°. Klip senen rundt om kalveskanken over tre steder.
    Brun kødet på en pande i lidt olie, og krydr med salt og peber. Læg kødet i et stort ildfast fad.

     

  • 2

    Afkog panden med rødvin og hakket tomat og hæld det efterfølgende over skankene. Pil hvidløgsfeddene, og kom dem i fadet sammen med de hele timiankviste og laurbærblade. Hæld vand eller bouillon ved, så retten er dækket 2/3 dele af væske. Dæk fadet med stanniol, sæt det i ovnen, og lad det simre i ca. 2½ time. Vend kødet et par gange undervejs, og tilsæt evt. mere væske.

     

  • 3

    Skær løg, gulerødder, pastinakker og fennikel i grove stykker. Kom urterne ned i fadet til kødet, vend dem godt rundt, og steg videre i endnu 1 time. Tjek om kødet er lækkert og mørt efter sammenlagt 3½ time.

     

  • 4

    Rodfrugtmos

    Skræl kartofler og pastinakker, skær dem i skiver, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra. Opvarm mælken i en gryde. Mos kartofler og pastinakker, og pisk dem efterfølgende med den varme mælk og en lille klat smør, og krydr med salt og peber.

     

  • 5

    Servér ossobucoen med rodfrugtmos samt urterne og den gode sauce fra langtidsstegningen, og giv den evt. et drys gremolata.

  • {{recipeDoneText}} Ossobuco med rodfrugtmos

Tip

I Italien serverer man ofte ossobucco med et grønt drys; en gremolata, som laves således: Bland ½ bundt hakket persille, 1 spsk revet citronskal og 4 spsk finthakket rødløg, og drys det over den færdige ossobucco.

Opskriften er udviklet af