Omelet med spinat, ristet rugbrød og ost

Uhmm, en lækker omelet kan være et lækkert alternativ til morgenmad. Opskriften er til to børn og to voksne.

Sådan gør du

  • 1 Skyl spinaten grundigt i koldt vand
  • 2 Lad spinaten dryppe godt af i en sigte eller slyng den i en salatslynge
  • 3 Læg rugbrød på en brødrister og rist på begge sider
  • 4 Slå æggene et efter et ud i en kop
  • 5 Vask hænder
  • 6 Kom æg, mælk, salt og peber i en skål. Pisk i et minut
  • 7 Kom smør på en stegpande og tænd for blusset
  • 8 Lad smørret skumme op og derefter flade ned. Det tager cirka 2 minutter
  • 9 Hæld æggemassen på panden, lad den stå i cirka 1 minut til bunden har sat sig
  • 10 Tag en gaffel og løft lidt i kanten af omeletten mens du tipper stegepanden, så flydende æggemasse ryger ned på bunden af stegepanden
  • 11 Gør det flere steder til al æggemassen er fast
  • 12 Når al æggemasse er fast og omeletten begynder at ryge fra siderne er omeletten færdig
  • 13 Kom spinat på den ene side af omeletten og luk omeletten ved at vippe den ene side over den anden
  • 14

    Servering

    Barn: ¼ af omelet massen, 1 skive rugbrød og 2 tynde skiver ost
  • 15 Voksen: ¼ af omelet massen, 1 ½ skive rugbrød og 3 tynde skiver ost
  • {{recipeDoneText}} Omelet med spinat, ristet rugbrød og ost

Opskriften er udviklet af