Sådan gør du

  • 1 Pisk de hele æg sammen med vand, salt og peber med en gaffel.
  • 2 Smelt fedtstoffet på panden.
  • 3 Hæld æggemassen på panden, når fedtstoffet er gyldent.
  • 4 Rør i ottetalsbevægelser i æggemassen, til den begynder at stivne.
  • 5 Dæmp varmen.
  • 6 Løsn omeletten langs kanten.
  • 7 Ryst panden lidt frem og tilbage og mærk, om omeletten er løs. Lad forsigtigt halvdelen af omeletten glide over på serveringsfadet.
  • 8 Fyldet skal være færdigt og lægges på, inden den anden halvdel foldes over ved hjælp af en paletkniv.
  • 9 Fyld: Man kan have næsten al slags fyld i en omelet. Men hold det enkelt. Brug kun nogle få slags ingredienser i samme omelet. Ost, fx 2-3 spsk cheddar, parmesan eller emmentalerost.
  • 10 Kød, fx ristet svine-, oksekød, kyllingelever, bacontern m.m.
  • 11 Pølser, alle slags hvidløgspølser, chorizo m.m.
  • 12 Grønsager, fx ristede champignoner, tomater, løg, forårsløg, kogte eller smørdampede grønsager, fx broccoli, blomkål, porre, asparges, spinat, artiskokker, kartofler i tern m.m.
  • 13 Krydderurter kan også tilsættes, fx persille, purløg, kinesisk purløg, dild, karse, estragon, koriander, basilikum, gerne en kombination af flere slags.
  • {{recipeDoneText}} Omelet

Opskriften er udviklet af