I provinsen skulle 50'ernes husmoder altid være parat med frisk bagværk, for der blev drukket kaffe dagen lang: morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe... For ikke at tale om en lille tår kaffe efter maden. Og ingen kaffe uden kage.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Når blandingen er lun, hældes den over gæren i en skål. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg.
  • 2 Tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes til en elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  • 3 Rør sukker, marcipan og smør sammen til remoncen.
  • 4 Rul dejen ud til to plader på ca. 18 cm i bredden og 50 cm i længden. Fordel remoncen på de to plader i en stribe midt på dejen. Fold de lange sider af dejen ind mod midten, så de lapper ind over hinanden.
  • 5 Læg kringlerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  • 6 Pensl eventuelt kringlerne med æg, og drys med sukker og hakkede mandler eller hasselnødder, før kagen kommer i ovnen.
  • 7 Bag kringlerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. Køl af på en rist.
  • {{recipeDoneText}} Oldemors kringle

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier