Oksetyksteg med fennikel/appelsinsalat og bagte græskar

Energiinformation

  • Energi 1321 kJ
  • Energi 315 kcal
  • Protein 30 g
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrat 10 g
  • Kostfibre 5 g

Sådan gør du

  • 1 Krydr kødet godt med salt og peber, brun det af på en pande i 1 spsk olie og steg det færdigt i forvarmet ovn på 200° i ca. 15 minutter. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter, steg den igen i 15 minutter i ovnen og lad den hvile i 5 minutter inden den skæres i skiver. 
  • 2 Vask græskar godt, halver det, fjern kernerne og skær det i både på ca. 3 cm i tykkelsen. Vend græskar med hakket timian, 1 spsk olivenolie, salt og peber og bag i ovnen sammen med kødet i 30 minutter på 200°, indtil det er mørt og gyldent. 
  • 3 Rens fennikel og rosenkål, snit det meget fint og kom det i isvand i 10 minutter. Hæld vandet fra og kom grøntsagerne i en sigte og lad dem dryppe af for vand. 
  • 4 Riv skallen af 1/2 lime og appelsin på den fine side af rivejernet, skær skallen af citrusfrugterne og skær dem i grove stykker. Vend skal og frugt sammen med eddike, olivenolie og grøntsager og smag til med salt og peber. 
  • 5

    Anretning

    Anret kødet med græskar og fennikel/appelsinsalat, serveres med brød.
  • {{recipeDoneText}} Oksetyksteg med fennikel/appelsinsalat og bagte græskar

Tip

Kan fint laves med flæskesteg og kylling.

Opskriften er udviklet af