Oksespidsbryst thaistyle, massaman karry med kartofler og kokosmælk

Energiinformation

  • Energi 4205 kj
  • Eneregi 1001 kcal
  • Protein 38 g
  • Fedt 61 g
  • Kulhydrat 75 g
  • Kostfibre 5 g

Sådan gør du

  • 1 Skær oksebrystet ud i ca. 3x3 cm stykker. 
  • 2 Rist kardemommekapsler, kanel og laurbærblade af i en stor gryde i ca. 2 minutter indtil duften bliver varm og aromatisk. Kom olie i gryden sammen med stødt kanel, chili og kødet, vend det godt sammen og lad det stege i 1 minut. 
  • 3 Tilsæt kokosmælken, 2 tern hønsebouillon og 6 dl vand og lad det simre i 1,5 time indtil kødet er mørt. 
  • 4 Skær kartoflerne ud ca. i 3x3 cm stykker, kom dem i gryden sammen med perleløgene og lad dem simre de sidste 30 minutter. 
  • 5 10 minutter før retten er færdig tilsættes sukker, fiskesauce og limejuice. Snit forårsløgene fint og hak peanuts groft. 
  • 6 Anret karryen med forårsløg og peanuts og server med jasminris.
  • {{recipeDoneText}} Oksespidsbryst thaistyle, massaman karry med kartofler og kokosmælk

Tip

I denne karryret kan man fint bruge kylling og gris i stedet for oksebryst. Man kan fint komme 200 g frisk ananas skåret i tern i retten lige før den serveres.

Opskriften er udviklet af