Oksemørbrad med selleritårne, råstegte kartofler og urtecreme

Sådan gør du

  • 1 Puds mørbraden fri for sølvhinden med en skarp kniv.
  • 2

    Bøj den tynde ende af kødet sammen og snør kødet med  kødsnor.

  • 3 Varm fedtstoffet på panden, brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
  • 4 Stil kødet nederst i ovnen ved 250° i 35 minutter (centrumtemperatur 52-58 °).
  • 5 Pak kødet ind i stanniol og et klæde, lad det hvile ca. 15 minutter.
  • 6 Skræl selleriknolden og skær den i 12 skiver ca. 1/2 cm tykke.
  • 7 Kog selleriskiverne i letsaltet vand 4-5 minutter.
  • 8 Stik skiverne ud med en rund udstikker og gem dem.
  • 9 Skær rester af sellerien i småtern.
  • 10 Skær gulerødder og porre i små tern og hak hvidløget fint.
  • 11 Varm olien på en pande og steg alle grønsagerne til de er møre.
  • 12 Tilsæt timian, salt, peber og citronsaft.
  • 13 Smør de runde selleriskiver med pesto.
  • 14 Læg selleriskiverne sammen med grøntsagsfyldet.
  • 15 Hvis man ønsker rigtig fine grøntsagstårne så brug en cylinder eller evt. et glas.
  • 16 Skær kartoflerne i stave eller tern.
  • 17 Varm olien på panden og steg kartoflerne til de er møre under omrøring.
  • 18 Kom hasselnødder og persille på og steg videre nogle minutter.
  • 19 Krydr med salt og peber.
  • 20 Skær skorperne af brødet og læg det i blød i fløde.
  • 21 Kom brød, fløde, persille og kapers i en blender og kør til saucen er jævn.
  • 22 Smag cremen til med citronsaft.
  • 23 Skær oksekødet i tynde skiver, server selleritårne, kartofler og kold urtecreme til.
  • {{recipeDoneText}} Oksemørbrad med selleritårne, råstegte kartofler og urtecreme

Tip

Eventuelle rester af kød smager dejligt som pålæg til natmad.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier