Oksemørbrad med hvidløgssmør

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  • 2 Læg kartoffelskiverne taglagt i et smurt ovnfast fad.
  • 3 Krydr med salt mellem lagene og dæk med folie.
  • 4 Steg kartoflerne i ovnen 15 min. ved 225°.
  • 5 Fjern folien og fordel de 30 g af smørret over.
  • 6 Dæmp varmen til 200° og steg dem endnu en halv time.
  • 7 Gnid mørbraden med salt og peber og brun den i resten af smørret i en stegegryde.
  • 8 Læg låg på og lad mørbraden stege ved svag varme endnu et kvarter, så er mørbraden stadig rød.
  • 9 Tag kødet op af gryden og lad det stå 8-10 min. under folie.
  • 10 Skær kødet i 1 cm tykke skiver.
  • 11 Læg dem tæt sammen og anbring dem på de færdigstegte kartofler.
  • 12 Hvidløgssmør: Pil og hak hvidløgene, hak persillen.
  • 13 Rør smørret sammen med hvidløg og persille.
  • 14 Fordel hvidløgspersillesmørret over kødet og sæt fadet øverst i ovnen ved 225° i 5 min.
  • 15
  • {{recipeDoneText}} Oksemørbrad med hvidløgssmør

Tip

Ærter og/eller en tomatsalat eller bagte tomater er godt tilbehør.

Opskriften er udviklet af