Oksekødspakker med fillodej

Sådan gør du

  • 1

    Oksekødspakker

    Kom kød og hakket løg i en varm gryde med olie. Svits det over høj varme.
  • 2 Skær tomater og dadler i små tern og kom dem i gryden sammen med ketchup. Kom salt og peber i og lad det koge godt sammen i ca. 15 min.  
  • 3 Bred filodejen ud på et bord og del hver plade i firkanter ca. 17x17 cm. Læg to og to sammen. Kom kødfyldet på og saml dejen over fyldet som en sæk. Bind en kødsnor omkring og stil dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader ca. 10 min. eller til dejen er sprød og lysebrun.  
  • 4

    Kartoffelpakker

    Store bagekartofler skrælles og skæres til firkantede ”gaver”. Kog dem 5 min. i letsaltet vand.
  • 5 Pensl med olie og sæt dem i ovnen på en plade med bagepapir ved 200 grader i ca. 20 min. eller til de er møre. Drys med salt.  
  • 6 Blanchér porren i letsaltet kogende vand i en gryde i et minut. Tag op og læg på et klæde. Skær den på langs til lange bånd/tråde.
  • 7 Kom et bånd omkring hver kartoffelfirkant som et gavebånd.  
  • 8

    Anretning

    Anret kødpakkerne sammen med kartoffelpakkerne og servér med grøntsager eller salat.
  • {{recipeDoneText}} Oksekødspakker med fillodej

Opskriften er udviklet af