Oksegrydesteg braiseret i mørk øl med hasselnødder og julekrydderier

Sådan gør du

  • 1 Tag en stor jerngryde og varmolien.
  • 2 Kom oksegrydestegen og rodfrugter i, og steg det hele til det er godt brunet.
  • 3 Tilsæt krydderierne og øllet.
  • 4 Kog øllet halvt ind.
  • 5 Hæld kalveskyen på, kog det op igen og kom gryden i ovnen ved 175 grader i ca. 2 timer.
  • 6 Vend oksegrydestegen hver ½ time.
  • 7 Snit abrikoserne let og sauter dem sammen med hasselnødderne i en gryde, med en klat smør lige indenservering.
  • 8 Tag oksegrydestegen op og sigt saucen, gennem en sigte.
  • 9 Kog saucen igennem, smag den til med salt og peber, og pisk koldsmør i lidt ad gangen.
  • 10 Kog de skrællede kartofler hele i rigeligt vand uden salt, til de er helt møre.
  • 11 Hæld vandet fra, og damp det sidste væske væk på komfuret.
  • 12 Mos kartoflerne i gryden, kom smørog fløde i, og lad det stå i 2 minutter.
  • 13 Rør derefter mosen sammen og smag til med salt og peber.
  • 14 Serveres straks i saucen med abrikoserne, rygende varm gammeldags kartoffelmos og en kold juleøl til.
  • {{recipeDoneText}} Oksegrydesteg braiseret i mørk øl med hasselnødder og julekrydderier

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier