Oksefrikasse med ærter og gulerødder

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 627 kcal
  • Fedtenergi 35 %

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i store tern. Kom dem i en gryde med salt og laurbærblade og hæld vand ved, så det dækker kødet. Kog i en time.
  • 2 Gør kartoflerne i stand og kog dem møre i letsaltet vand.
  • 3 Skyl, tør og nip persille, halvdelen til frikaseen, resten til kartoflerne.
  • 4 Skær gulerødder i tern og kog disse i letsaltet vand i 3 minutter med dryp af rapsolie. Kom ærterne i det sidste halve minut.
  • 5 Varm smørret op i gryde, kom mel ved og pisk. Spæd nu med 2,5 dl kogevand fra kødet og grøntsagerne – og med de 2,5 dl mælk. Lad saucen simre og jævne i et par minutter. Smag til med salt og peber.
  • 6 Anret kødet med grøntsager, sauce og persille, og persillekartoflerne ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Oksefrikasse med ærter og gulerødder

Opskriften er udviklet af