Okseculotte med spidskål
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1

    Kødet ridses først på fedt siden og fra spidsen ned mod den brede ende- gerne lidt dybt og dine ridser skal følge kødtrådene. For der skal skæres på tværs, og det kan du når du har lavet ridser i fedtet som følger kødtrådene på den anden side - smart.

    Så fjerner du den store sene der kan side på kød siden, det giver et bedre resultat.

  • 2

    Okseculotten steges af på en pande i ca. 2-3 minutter på begge sider. 

  • 3

    Tilsæt gerne frisk rosmarin, hvidløg, en klat smør og olie- det smager godt.

     

     

  • 4

    Derefter sættes okseculotten ind i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20- 30 minutter (det kommer an på hvor stor den er). Måske skal ovnen stå på 200 grader, du kender din ovn bedst.

     

  • 5

    Tag stegen ud af ovnen. Lad den hvile i ca. 10 minutter. Så skærer du på tværs af dine ridser, lidt skrå, jeg starter i den brede ende.

     

  • 6

    Vend creme fraiche og sennep sammen med citron, salt og peber. Dette vendes med spidskålssalaten og tilsæt evt. lidt chili.

  • Så er det spisetid! Okseculotte med spidskål

Tip

Du kan spise stegte kartofler til, eller couscous. Velbekomme :)

Opskriften er udviklet af