Okseculotte med spidskål
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kødet ridses først på fedt siden og fra spidsen ned mod den brede ende- gerne lidt dybt og dine ridser skal følge kødtrådene. For der skal skæres på tværs, og det kan du når du har lavet ridser i fedtet som følger kødtrådene på den anden side - smart. Så fjerner du den store sene der kan side på kød siden, det giver et bedre resultat.
  • 2 Okseculotten steges af på en pande i ca. 2-3 minutter på begge sider. 
  • 3 Tilsæt gerne frisk rosmarin, hvidløg, en klat smør og olie- det smager godt.    
  • 4 Derefter sættes okseculotten ind i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20- 30 minutter (det kommer an på hvor stor den er). Måske skal ovnen stå på 200 grader, du kender din ovn bedst.  
  • 5 Tag stegen ud af ovnen. Lad den hvile i ca. 10 minutter. Så skærer du på tværs af dine ridser, lidt skrå, jeg starter i den brede ende.  
  • 6 Vend creme fraiche og sennep sammen med citron, salt og peber. Dette vendes med spidskålssalaten og tilsæt evt. lidt chili.
  • {{recipeDoneText}} Okseculotte med spidskål

Tip

Du kan spise stegte kartofler til, eller couscous. Velbekomme :)

Opskriften er udviklet af