Oksebov i ovn

Sådan gør du

  • 1 Gnid boven med salt og peber og brun den på alle sider i smørret i en stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen.
  • 2 Tag gryden fra varmen og hæld øl, vand eller vin ved.
  • 3 Sæt gryden med låg på i ovnen ved 160° og lad boven mørne i mindst 3 timer, til kødet er nemt at løsne fra benet.
  • 4 Hæld stegeskyen i en lille gryde og skum den for fedt.
  • 5 Fortynd med lidt vand, kog skyen op og jævn med mel.
  • 6 Smag til med salt og peber.
  • 7 Boven kan stege med timian, løvstikke eller laurbærblad og på et leje af svitsede gulerodsskiver, porreskiver og selleriskiver.
  • {{recipeDoneText}} Oksebov i ovn

Tip

Boven kan brunes på pande og steges færdig i ovnfast fad under låg eller stegeso.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier