Nytårshovedret

Bøf bearnaise med coleslaw og bagte kartofler. Vi har også rødvin her – Spiers eller en italiener som Holm elsker :-)

Sådan gør du

  • 1

    Bøfferne brunes af på panden med smør, hvidløg og timian, før de krydres med salt og peber. De skal have 3 minutter på hver siden, før de sættes i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 180 grader. Men hold lige øje!

  • 2

    Kartofler op i en lille bradepande. Krydres med lidt cayennepeber, salt og peber. Tilsæt det halve af smørret og og giv dem 20 min. ved 180 grader.

  • 3

    Du kan vælge at varme den op eller spise den kold, det smager lige godt! Men jeg tilsætter friskhakket estragon og så lige lidt cayennepeber - det gør den skarp.

  • {{recipeDoneText}} Nytårshovedret

Tip

Får du lyst til at lave sovsen selv, så kommer opskriften her.

Essens

2 dl hvidvinseddike

2 dl estragoneddike

1 spsk. skalotteløg, hakket 

1 bdt. frisk estragon

1 laurbærblad

½ bdt. kørvel

5 g knust sort peber

Lidt salt

Koges ind til 1/3  

Dette sigtes

Til legering bruges ca. 6 æggeblommer og 550 g afklaret smør

Til slut smages til med salt og friskkværnet hvid peber, samt ca. 1 ½ spsk. frisk estragon, ½ spsk. kørvel og så til slut ganske lidt cayennepeber.

Der kan bruges tørrede krydderurter.

Opskriften er udviklet af