Nye kartofler, grøntsager og kylling i vin

Nye kartofler, grøntsager og kylling i vin

Prøv denne opskrift en weekend eller dag hvor du har god tid, både til at lave maden men også til at nyde den efterfølgende
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Kylling:

    Flæk kyllingen og del den i 10 stykker
  • 2 Flæk kyllingen først i ryggen
  • 3 Skær vingerne fra
  • 4 Skær lårene fra
  • 5 Skær bryst fra benet og del hver bryst i tre dele
  • 6 Tag lårene fra og brug dem en anden dag
  • 7 Tag en stor gryde, kom bacon i
  • 8 Steg bacon til det er sprødt
  • 9 Tag bacon op og læg det på fedtsugende papir
  • 10 Hæld baconfedtet fra gryden
  • 11 Kom olie og smør i gryden.
  • 12 Brun kyllingestykkerne af på alle sider
  • 13 Pil løg og skær i både
  • 14 Vask gulerødderne og skær i 2 cm. tykke skiver
  • 15 Pil hvidløg og hak groft
  • 16 Kom løg, gulerødder og hvidløg i gryden
  • 17 Steg grøntsagerne uden at de tager farve
  • 18 Tilsæt rødvin og lad det koge helt ind
  • 19 Tilsæt vand, laurbærblade og sort peber
  • 20 Låg på gryden og lad det simre i 35-45 minutter ved medium varme
  • 21 Skyl forårsløg og asparges
  • 22 Skær dem i skrå skiver
  • 23 Skyl timian og persille
  • 24 Hak krydderurterne
  • 25 Kom forårsløg og asparges i gryden når der er fem min. stegetid tilbage
  • 26 Til timian og persille, hold lidt persille tilbage
  • 27

    Kartofler:

    Kom vand og salt i en gryde
  • 28 Skyl kartoflerne grundigt
  • 29 Kog kartoflerne til de er møre men stadig har bid
  • 30 Hæld vandet fra kartoflerne
  • 31 Bland de kogte kartofler med hakket persille
  • 32

    Salat:

    Skyl salaten, pluk den fint og læg det i en skål
  • 33 Skyl rabarberne og skær dem i 10 cm lange stykker
  • 34 Skær hvert stykke rabarber i tynde skiver og læg dem ovenpå hinanden. Skær dem i tynde skiver og det ligner nu tændstikker
  • 35 Kom rabarber ovenpå salaten
  • 36 Dryp med god olivenolie
  • 37 Server ¼ af kyllingen og 20 % tilbehør til hvert barn og et glas sodavand
  • 38 Server ¼ af kyllingen og 30 % tilbehør til hver voksen og et glas rødvin
  • {{recipeDoneText}} Nye kartofler, grøntsager og kylling i vin

Tip

At partere en kylling går nemt når man først har prøvet det nogle gange. Hvis du er mere tryg ved udskæringer, kan du sagtens bruge dem.

Opskriften er udviklet af