Norsk jule tyndribbe med rødkålssalat

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen.
  • 2 Bed om et stykke svinebryst - koge- og stegestykke i et stykke.
  • 3 Kødet skal ved servering skæres ud i tern på ca. 5 x 5 cm, derfor skal benene og brusken saves eller skæres igennem, så kødet kan skæres ud på langs og tværs. ognbsp; Bed slagteren ridse sværen i tern, så kødet kan skæres ud i de ønskede størrelser.
  • 4 Gå ridsningen efter, nogle gange er den ikke dyb nok.
  • 5 Kom salt ned mellem alle sværene.
  • 6 Læg kødet på en rist over bradepanden.
  • 7 Sværen skal ligge så lige som muligt.
  • 8 Læg en underkop midt under kødet, da den ofte danner skål under stegning.
  • 9 Kom ½ l vand i bradepanden, hvis der ønskes sauce.
  • 10 Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn.
  • 11 Tænd ovnen på 200 grader og lad kødet stege i 2-2½ time, til kødet er mørt og sværen sprød.
  • 12 Kødet skæres i tern ved servering.
  • 13 Si skyen og skum fedtet af.
  • 14 Jævn saucen med hvedemel rystet ud i vand eller majsstivelse udrørt i vand.
  • 15 Smag til med salt. Tilsæt evt. kulør.Kog kartoflerne. Skær abrikoserne i strimler og kom dem i en skål.
  • 16 Skær enderne af appelsinerne.
  • 17 Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv.
  • 18 Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv.
  • 19 Gør det over skålen, så saften bliver opsamlet.
  • 20 Lad fileterne falde ned i skålen, efterhånden som de bliver slåret af.
  • 21 Vrid de tomme appelsinhinder for saft. Rør honningen i.
  • 22 Fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.
  • 23 Kom dem i appelsinsaften, så de ikke bliver mørke.
  • 24 Snit rødkålen meget fint og bland den i salaten.
  • 25 Smag til med honning og salt. Vend valnødderne i.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Norsk jule tyndribbe med rødkålssalat

Tip

Kødet kan steges i forvejen, skæres i tern og varmes lige før servering. Kødet kan serveres til frokost med rugbrød og svitsede æblebåde og svesker.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier