Nordiske oste med hjemmelavede croutoner og lidt citrus

Vi koger små stykker skal af økologisk citron i hyldeblomstsaft og sukker og serverer dem som pikant krydderi til ostene og de hjemmelavede croutoner.

Sådan gør du

  • 1 Tag ostene ud af køleskabet ca. 30 minutter før, de skal serveres.
  • 2 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 3 Skær brødet i tern, og fordel dem på en bradepande med bagepapir.
  • 4 Rist ternene i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Afkøl.
  • 5 Skær den gule skal af citronen i 1 1⁄2 cm store flager.
  • 6 Kog hyldeblomstsaft og sukker op i en gryde, og lad det simre 2-3 minutter.
  • 7 Kom citronskal i, og lad simre yderligere 2-3 minutter. Tag gryden af varmen.
  • 8 Server stykker af osten til croutoner, citronskal og lidt indkogt hyldeblomstsaft.  
  • 9 Kilde: Krydderiet 1, 2005
  • {{recipeDoneText}} Nordiske oste med hjemmelavede croutoner og lidt citrus

Opskriften er udviklet af