Nøddekage med mokkacreme

Sådan gør du

  • 1 Smelt chokoladen sammen med smørret over vandbad.
  • 2 Hak valnødderne groft og bland dem i den smeltede chokolade.
  • 3 Pisk æg og sukker sammen til en hvid og luftig skum.
  • 4 Vend den smeltede chokolade heri.
  • 5 Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i æggeskummet.
  • 6 Vend melet forsigtigt i skummet til en ensartet dej.
  • 7 Kom dejen i springform ca. 20 cm i diameter og bag kagen 25-30 min. ved 180°C.
  • 8 Prik i kagen med en tandstik, hænger der dej ved skal kagen bage længere.
  • 9 Lad kagen køle helt af.
  • 10 Pisk fløden sammen med flormelis og neskaffe til en blød flødeskum.
  • 11 Flæk kagen i tre lige tykke bunde.
  • 12 Læg den nederste kagebund på et kagefad og smør med 1 dl abrikosmarmelade.
  • 13 Kom 1/3 af kaffeskummet oven på og læg en kagebund herpå.
  • 14 Smør bunden med resten af marmeladen, kom derefter halvdelen af kaffeskummet oven på og læg den sidste bund på.
  • 15 Fordel det sidste flødeskum på toppen og drys med en lille smule neskaffe.
  • 16 Lad kagen sætte sig i køleskabet i ½-1 time inden den serveres.
  • {{recipeDoneText}} Nøddekage med mokkacreme

Opskriften er udviklet af